Friday, October 28, 2011

Bole TaK JangaN TanYer Saya BegiTu?

as salam...

mood nak menaip masih belum ada sebenarnya...
tapi saya gagahi juga jari jemari ini untuk menaip...
(cewahhh...nampak benar tipunye)
aishhhhhh

okla...straight to the pointla...
korang pernah tak hadapi saat camni...
korang dah lama tak jumpa member korang ni...
dah lama tak bersms, dah lama tak calling-calling...
malah time sekolah dulu pun korang memang tak rapat ngan die...
tapi masih berkawan la...
sebab satu sekolah kan....
satu kelas la pulak...
tak kan tak berkawan...betul tak?
mestilah berkawan jugak...cuma die tak termasuk dalam member sekepala...
ala...saya pasti time sekolah dulu mesti kite ader geng masing-masing kan?
ha tu la maksud saya...
die kawan tapi bukan geng...


alih-alih...
setelah sekian lama...terjumpa kat facebook..
biasala...facebook ni kan tempat reunion kawan-kawan lama...
=)
dah la tak bagi salam...
tak tanyer langsung saya sihat ke tak...
nak tanyer saya makan dah ke...minum dah ke...
lagi la tak der...
tapi...dengan selamba badaknya...
tanyer saya soalan yang memang biasa...
tapi bole dikategorikan cepu emas berlian buat saya...

"ko dah kawen ke?"
"kalau belum... sape pakwe ko?"
"keje apa pakwe ko?"
"tinggal kat mana die tu?"
"hensem ke pakwe ko?"
"bile nak kawen?"
"ko ni tunggu lama-lama buat apa...cepatla ajak pakwe ko kawen"
ha...lebih kurang gitula soalan-soalannyer...
dan soalan tu ditanye ibarat bom atom yang dijatuhkan tanpa henti...
kebabbommmmmmmmmmm...
come on la kawan...
kite kan dah lama tak jumpa...tak sms...tak calling-calling...
bukan tak bole kamu tanye saya soalan-soalan begitu...
tapi tolongla faham...
soalan-soalan kamu ni membuatkan saya kurang selesa...
mungkin lebih baik kalau kamu tanyer keadaan saya...kerja saya ke...saya tinggal di mana ke
daripada kamu terlalu bertanya tentang hal-hal peribadi saya...
tak kan la...saya senang-senang nak cerita hal peribadi kat orang luar...
sahabat baik saya sendiri pun bukan semua saya berkongsi cerita peribadi dengan die...
apatah lagi saya nak berkongsi hal peribadi dengan kamu...
tolongla hormati orang lain sebelum kamu suke suki nak bertanye...
elok-elok mood saya nak berbaik dengan kamu...
terus hancur jadi debu je...
kamu spoilkan hari saya la....
ah benciiiiiiiiiiiiiiiiii


mungkin kamu lupa kawan...
Allah ade perancangan yang terbaik untuk semua hambanya...
andai saat yang saya inginkan belum tibe...
bukan kerana saya tak mencuba untuk mendapatnya...
saya dah usaha...
cuma masanye belum tibe...
jangan risau...kalau suatu hari nanti dah sampai masa saya untuk berkawen...
insyaAllah saya akan jemput kamu...'
ye la...kalau tak jemput kamu...
sape pulak nak gebangkan perkahwinan saya kat orang len KANNNNNN?


adiossssssss

p/s: keadaan macam ni la...kadang-kadang membuatkan saya lebih suka menyepi diri...mmmmmm...silap cakap kang takut bole bergaduh lak...abis camner?


3 comments:

nieysa:) said...

besa lah tu .
org kat dunia niew macam2 :) sbar jew lah .hehe

shy princessha said...

@nieysa:
tu la...macam2...
tapi memang rasa sgt2 la tak sesuai bile dah lama xjmpa pastu nak busybody gitu...aishhh...
sabar je la..

YNA said...

nak muntah dah org tanya benda2 mcm nie :)

NUFFNANG ADS KAMI